Izborni stožer Josipa Kregara Jurjevska 15, 10000 Zagreb Uredovno vrijeme izbornog stožera je radnim danom od 10-19h. Telefoni: 4667 492, 4667 683 Telefaks: 4667 482

Rođen u Zagrebu 1950. godine. Završio je Klasičnu gimnaziju, diplomirao na Ekonomskom (1973. godine) i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1975. godine). Kao Fulbrightov stipendist na Columbia University u New Yorku završio je jednu od najboljih svjetskih menadžerskih (MBA) škola. Doktorirao je 1978. godine na Sveučilištu u Zagrebu.

Dobitnik je Eisenhower Fellowship vlade SAD. Triput je dobio nagradu Mijo Mirković i nagradu Josip Juraj Strossmayer za znanost. Dobitnik je i Zlatnog pera Društva novinara. Počasni je član Hrvatskog helsinškog odbora, član je Rimskog kluba i World Academy of Art and Science. Savjetnik je Svjetske banke za Change Management. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost Hrvatske,“Ministar”za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade (1986 -1990. ). Bio je predsjednik Komisije za znanstveno-tehnološku suradnju Alpe-Jadran te osnivač i član središnjeg odbora Hrvatskog Europskog pokreta. Vodio je 2001. godine Radnu skupinu Predsjednika Mesića za strategiju informatizacije Hrvatske. Od 2001. do 2002. bio je volonterski i nestranački predsjednik Skupštine grada Zagreba.

Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prodekan za međunarodne odnose i gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles. Bio je gostujući profesor na Pekinškom nacionalnom univerzitetu u NR Kini, na sveučilištima u Budimpešti, Mariboru, Grazu, Sarajevu, Splitu i Osijeku.

Konzultant je iz menedžmenta i informatike za niz regionalnih i međunarodnih tvrtki. Objavio je, samostalno, ili u koautorstvu, četrdesetak knjiga, 260 znanstvenih i stručnih radova te dvjestotinjak članaka i kolumni u popularnim časopisima. Objavio je knjigu političkih eseja “Od krize do vizije”, roman„Privatne istrage” i zbirku poezije“Razne igre”.

Hobiji su mu glazba (gitara), film, nogomet, poezija i putovanja. Oženjen je Anom, ima kćer Lanu i tri sina Darija, Davora i Luku.

 

Valid XHTML 1.0 TransitionalValid XHTML 1.0 Transitional