Izborni stožer Josipa Kregara Jurjevska 15, 10000 Zagreb Uredovno vrijeme izbornog stožera je radnim danom od 10-19h. Telefoni: 4667 492, 4667 683 Telefaks: 4667 482

ŠTO ŽELIMO
Tijekom mandata Josip Kregar će, u suradnji s građanima, nastojati ostvariti slijedeće ciljeve:

Pošteni grad: upravljanje gradom u suradnji s građanima, potpuno informiranje o budućim odlukama, osobito o potrošnji i investicijama, svima otvoreni i pod jednakim uvjetima dostupni javni natječaji, raščišćavanje ustajalih birokratskih kanala, mita i korupcije. Izgradnja sustava javnog i transparentnog upravljanja koji će spriječiti da se nova gradska administracija pretvori u ono kakvu na ovim izborima mijenjamo.

Razvoj: Zagreb mora razvijati svoje gospodarstvo, ostati nacionalni, ali i postati regionalni gospodarski centar. Grad čine njegovi žitelji pa je razvoj i skrb za njih najbolja dugoročna opcija. Razvoj su i jaslice i vrtići, motivirani učitelji, zadovoljni liječnici, jednom riječju, zadovoljni građani. Budućnost grada su i amaterski sportski klubovi koji će najmlađe skloniti s ulica, ali i boćalište ili klupa na kojoj će se moći odigrati koja partija šaha ili bele u danas zapuštenom kvartovskom parku.

Zeleni Zagreb: to nije samo vraćanje starih i stvaranje novih zelenih površina; to je i skrb o smetlištu koje je došlo do rubova Novoga Zagreba, o spalionici smeća, reciklaži otpada, štednji energije, ekološki prihvatljivom voznome parku, ali i toplinskim fasadama, skrbi za zagrebačku vodoopskrbu i stvaranje uvjeta za prikupljanje oborinskih i otpadnih voda i njihovo odvojeno pročišćavanje. Svi smo u našem gradu tek prolaznici. Onima koji dolaze moramo ostaviti Zeleni Zagreb.

Odgovorno upravljanje prostorom: kvalitetu života u gradu ne podižu bezuvjetna izgradnja poslovnih prostora i shopping centara, nego plansko upravljanje prostorom. Zagrebu nedostaju nove prometnice koje će rasteretiti zakrčena raskrižja, adekvatna regulacija prometa, pješačke zone kao preduvjet razvoja turizma našega grada. Zagreb mora graditi nova naselja u kojima je ugodno živjeti. Ne trebaju nam spavaonica koje podsjećaju na geta. Zagreb mora ostati grad parkova, grad koji šetače i bicikliste tretira kao prijatelje, a ne kao nužno zlo i smetnju pri gradnji novih parkirališta.

Valid XHTML 1.0 TransitionalValid XHTML 1.0 Transitional